Monday, February 9, 2009

Speranta mea vine de la El

Oamenii de astazi au o nevoie disperata sa auda cuvinte de speranta. Ne invartim incoace si incolo cautand mereu ceva care sa ne dea speranta. Speranta pentru ce? Pentru o viata mai buna, pentru pritenii mau bune, pentru snatate mai buna….oare pentru ce? Cred ca pentru absolut orice. Ce observ eu este ca atunci cand omul este departe de Dumnezeu este ca o gaina cu capul taiat – cauta ceva ce nu stie de fapt (sau poate ca incearca sa-si caute capul care e dus in toate partile). Pai cred ca daca astfel de oameni nu-l gasesc pe Dumnezeu sunt condamnati pe viata la starea asta de disperare. Nu stiu de ce asta ma duce cu gandul la capitolul 4 din Neemia. (Neemia 4: 1-3 Când a auzit Sanbalat că zidim iarăşi zidul, s-a mâniat şi s-a supărat foarte tare. Şi-a bătut joc de Iudei,
2 şi a zis înaintea fraţilor săi şi înaintea ostaşilor Samariei: "La ce lucrează aceşti Iudei neputincioşi? Oare vor fi lăsaţi să lucreze? Oare vor jertfi? Oare vor isprăvi? Oare vor da ei viaţă unor pietre înmormântate sub mormane de praf şi arse de foc?"
3 Tobia, Amonitul, era lângă el, şi a zis: "Să zidească numai! Dacă se va sui o vulpe, le va dărâma zidul lor de piatră."). Dumnezeu il pune pe Neemia sa reconstruiasca zidurile daramate ale Ierusalimului acre erau acum niste pietre intr-o groapa de gunoi. Dusmanii lui l-au badjocorit si au ras de el, insa Dumnezeu care poate recicla chiar si gunoiul l-a ajutat sa reconstruiasca.

Si de aici -gandurile ca daca esti descurajat si parasit lasa-te in voia Domnului. Poate ca esti infrant de oameni si de sisteme, poate ca esti ranit de aspectele aspre ale vietii. Domnul te poate ajuta daca tu te intorci la El si cu rabdare sa suporti curatirea si remodelarea sufletului tau.

Biblia este de fapt o carte a restaurarii si a sperantei (am auzit undeva asta – nu mai tin minte unde) fara de ea nu ne putem curati. Sa ne uitam dar la promisiunile lui Dumnezeu si sa ne incredem viata in mainile Lui. El singur poate transforma gunoiul din sufletele noastre in cel mai frumos si nepretuit dar, in cea mai stralucitoare lumina - lumina datatoare de viata.

Haide dar la Domnul suflete al meu, lasa-te iarasi curatat!

No comments: